Ador

Usein kysytyt kysymykset

Miksi taloyhtiölainat kannattaa kilpailuttaa Adorin kautta eikä isännöitsijän tai hallituksen toimesta?

Taloyhtiölainoja kilpailutetaan tyypillisesti pyytämällä tarjousta vain 1-3 pankilta, mikä ei takaa parasta lopputulosta taloyhtiölle. Adorin kilpailutukset kattavat aina kaikki merkittävimmät pankit ja on siten markkinoiden laajin taloyhtiölainakilpailutus.

Perinteinen kilpailutusprosessi ilman Adoria on hidas ja vaivalloinen niin taloyhtiölle kuin pankille, sillä lainojen perusteellinen kilpailuttaminen vaatii samanaikaisen yhteydenpidon useamman pankin kanssa. Lisäksi tarjousten vertailu on perinteisesti tehtynä erittäin hankalaa, mikä on johtanut jopa epäedullisiin päätöksiin taloyhtiöissä. Ador-palvelu tuottaa kilpailutuksista luotettavan ja helposti ymmärrettävän tarjousten vertailun, jolla varmistat parhaan lopputuloksen yhtiöllesi.

Ador on tehnyt kilpailutusprosessista vaivatonta asiakkaalle automatisoimalla kilpailutukseen sisältyviä työvaiheita ja kehittämällä digitaalisen prosessin yhteistyössä pankkien kanssa. Tämä uusi tapa kilpailuttaa taloyhtiölainoja mahdollistaa tehokkaan ja markkinoiden laajimman kilpailutuksen, varmistaen edullisimmat lainaehdot taloyhtiölle.

Onko Ador kallis kilpailutus?

Ei. Adorin hinnoittelu perustuu onnistumispalkkioon, joka veloitetaan asiakkaalta vain, jos taloyhtiölle ja osakkaille syntyy säästöjä kilpailutuksesta. Hinnoittelumalli takaa sen, että kilpailutus on asiakkaalle täysin riskitön ja kannattaa aina.

Syntyykö kilpailutuksesta kustannuksia yhtiön osakkaille, jotka eivät ole mukana taloyhtiön lainassa?

Ei. Lainakilpailutuksen kustannukset maksetaan rahoitusvastikkeilla eli vain lainassa mukana olevat osakkaat kattavat kilpailutuksen kustannukset.

Ottaako Ador kilpailutuksessa huomioon kaikki siihen liittyvät kustannukset?

Kyllä. Olemassa olevien lainojen osalta tärkeimmät kustannukset ovat pankin sanktio ennenaikaisesta takaisinmaksusta, jälleenrahoituskustannukset, järjestelypalkkiot, toimitusmaksut ja panttikirjoihin liittyvät kustannukset. Mikäli pankki ei vaihdu, syntyy vain järjestelypalkkioita/toimituskuluja.

Uudislainoissa tärkeintä on ymmärtää järjestelypalkkion, lainamarginaalin, limiittiprovision, lyhennystavan ja viitekoron vaikutus laina-aikana, mitkä kaikki huomioidaan tarjousten vertailussa.

Mitkä pankit ovat mukana Ador-lainakilpailutuksessa?

Ador-lainakilpailutuksessa on mukana seitsemän tunnetuinta suomalaista pankkiryhmää.